#FromPragueWithLove: Impresii din Praga

Here I am! După o mini-vacanță de 4 zile (se prea poate să fi făcut un huuuge spam pe Instagram-ul meu) am aflat mii de lucruri noi și cel mai important, am mărit lista țărilor vizitate. Sunt o împătimită a călătoriilor și deși nu împărtășesc mereu toate lucrurile interesante, sunt convinsă că dezvoltarea postărilor pe tema “Travel” este o idee bună de început! 🙂

Iar cum mulți sunt interesați de vizitarea orașului Praga, am compus aici un articol potrivit pentru alegerea locurilor musai de văzut. Shall we start now?

Pe parcursul celor 4 zile de vacanță, doar prima și ultima au fost dedicate capitalei Cehiei. Kind of sad just thinking ’bout it… Însă am profitat de timpul petrecut acolo fiindcă acesta trece și mai repede când călătorești :)). Dacă aș descrie Praga într-un minut, primul lucru clar în memorie este paleta de culori unică. Este imposibil să nu rămâi cu imaginea străzilor, clădirilor și mai ales a acoperișurilor de culoare cărămizie. Consider că e ceva tipic orașului Praga, clădire după clădire, gard după gard… Culoarea nu lipsește! Arhitectura este complet diferită și duce către timpurile vechi, totul fiind impresionant. Acesta este și farmecul – nu văd acest oraș fără un monument, fără o clădire plină de povești sau fără un pod istoric. Praga este casa tuturor acestor elemente și așa sper să o văd întotdeauna.

Bineînțeles, în timpul avut la dispoziție acolo am ales și zone turistice, dar nu am regretat asta chiar dacă am fost îmbrâncită prin toate străduțele posibile și imposibile. Iar acest aspect îmi reamintește să încep cu o listă de tipul “Things to do”, varianta specială unei vacanțe în Praga.

  • Nu ezita să explorezi târgurile de Crăciun! Dacă se întâmplă să vizitezi Praga în perioada sărbătorilor, această decizie poate fi una dintre cele mai bune. Știu că târgurile sunt adesea uitate de lume din cauza aglomerației sau chiar a calității oferite. Ei bine, cehii nu par să neglijeze raportul calitate-preț, așa că merită să încerci acea turtă dulce decorată frumos sau acel kürtős cu Nutella. You know, it’s that time of the year! Am trecut prin 2 târguri foarte populare, dar complet diferite – unul mai mic/ ieftin altul mai mare/ scump… Însă nu aș pierde ocazia să revin la oricare dintre ele! Mi-a plăcut extrem de mult cel organizat în Piața Orașului Vechi, fiind decorat în mod festiv și având pur și simplu vibe-ul perfect în decembrie.

  • Schimbarea gărzii de la Castelul Praga – Trebuie să recunosc că deși nu este un must, totuși excursia nu ar fi fost la fel fără această activitate. Nu îmi pot scoate din minte imaginea soldaților, pașii cronometrați perfect și atmosfera minunată de acolo. Sincer îți spun, mie mi-a făcut plăcere doar să privesc pentru câteva minute tot procesul și să fac mici boomerang-uri pe Instagram cu mersul acestora ritmat, absolut fără niciun defect.

  • Admiră peisajul de la orice înălțime! Un trick destul de cunoscut printre turiștii orașului pe care l-am descoperit la rândul meu este următorul – odată cu participarea la schimbarea gărzii, poți să admiri de la înălțime frumusețea orașului. Mai ales când Starbucks se află în această zonă, pare momentul potrivit să îți iei băutura preferată și să faci o oprire pentru a captura clădirile pline de istorie.

  • Catedrala Sfântul Vitus – Un loc hiper-aglomerat (ce-i drept), dar cu o importanță majoră. Nu sunt genul care să se dea în vânt după arhitectura catedralelor în general, dar totuși țin să fiu deschisă când vine vorba de acest subiect. În orice circumstanțe, acest loc este un reper pentru multă lume și își merită cu adevărat toate cuvintele frumoase. What’s your opinion?

  • Fă o plimbare pe podul Carol! I know, I know… Acesta este mai mult ca probabil cel mai aglomerat loc din Praga. So what? Chiar dacă am ajuns la ora de vârf, am putut cu ușurință să mă bucur de frumusețea acestuia și să îi aflu legendele interesante. Nu mi-am pus nicio dorință precum acestea sugerează, deși am auzit multe povești frumoase. Dar cine știe? Poate data viitoare :))…

Lăsând la o parte toate peisajele mirifice și impresiile mele de turist minunat, m-am gândit că partea culinară este un aspect foarte important pentru mulți dintre noi. Nu am mare lucru de obiectat sau chiar de prezentat – am mâncat în mare parte tot ce putea fi servit to go pentru a nu pierde timpul. De asta și râvnesc la târgurile de Crăciun, acestea fiind alegerea perfectă oricând te afli în fugă, dar totuși cauți ceva nou de încercat.

Am gustat tot felul de preparate, însă am ales să pozez doar câteva dintre snacks-urile și dulciurile cumpărate. Restul se află din nou, pe Instagram’cause I don’t wanna get hungry again :)).

Așadar, am “devorat” cei mai buni potato chips din lume și am găsit în sfârșit Matcha Green Tea Latte, una dintre băuturile inexistente în Starbucks-urile din România (ughhh). Am început să am o mică obsesie asupra pudrei matcha, încerc să devin din ce în ce mai bună la prepararea latte-urilor cu ajutorul acesteia, însă de fiecare dată intru într-un mare failOh well :)).

Trecând la categoria deserturilor, nu puteam să ratez nicio noutate. Cum vafele sunt printre preferatele mele, niciodată nu mi-a venit ideea de una sub formă de stick. E o opțiune foarte yuuum dacă te-ai săturat de clătite și colaci, just so you know! (mai ales cu un topping de ciocolată albă și sprinkles).

Până la următoarea postare, vă las aici restul pozelor capturate în acest mi-nu-nat oraș cu gândul de a-l revizita în viitor! Vreau să știu și părerea ta – ai vizitat Praga sau dorești să o faci cât mai repede?

Kisses, Dariana.

(Această inscripție mi-a sugerat numele articolului și în mod clar m-a determinat că trebuie folosit! Kinda cool, right?)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *