#FromDresdenWithLove

Hei, hei! Nu m-am gândit să încep anul cu un articol plin de nenumărate rezoluții și dorințe, ci cu unul pe care îți zic sincer că trebuia să îl postez de ceva timp :)). Daaar înainte de a trece la subiect, vreau să îți urez tot binele și sper mult să ne intersectăm și în acest an atât pe blog, cât și în mediul offline. Cheers to that!

Acest articol este numai și numai despre un loc plin de farmec și frumusețe… Dresda! Fiind prima mea călătorie în Germania, am descoperit minunățiile oferite de orașul Dresda, unde s-au petrecut multe întâmplări istorice. Nu voi insista mult pe această parte fiindcă nu vreau să ne simțim ca la școală, însă lucrul care mi-a stârnit cel mai mult interesul este arhitectura reluată de la zero, după toate bombardamentele trecute. Tot orașul a fost reconstruit cu piesele găsite exact ca înainte, fiind o reflecție perfectă asupra timpurilor vechi.

Acum hai să trecem la lista activităților de notat pentru o vizită în Dresda! (dacă ai citit deja articolul din Praga pentru a nu pierde firul)

  • Plimbă-te prin Piața Neumarkt! Această zonă cuprinde muuulte atracții turistice, alături de diverse târguri, concerte și chiar show-uri pietonale de comedie! Poți foarte ușor să admiri Frauenkirche, exemplul perfect al unei clădiri reconstruite după mii de catastrofe. Așadar, nu ai cum să nu găsești ceva de făcut aici!

  • Admiră Europa din terasa Brühl! Exact după numele renumit, acest “balcon al Europei” este locul potrivit unei pauze bine meritate, unde poți reflecta oricâte vrei și poți vedea lumea de la înălțime. Aceasta a fost inițial o grădină privată, dar acum este deschisă în permanență pentru public. Și să nu uit de faptul că tocmai de aici poți vedea cel mai bine Elba! Quite fantastic, right?

  • Descoperă originile Palatului Regal! Datorită celor 2 machete găsite pe parcursul vizitei, am putut să îmi imaginez tot aspectul acestui palat încă din trecut. Acest obiectiv turistic are un lucru aparte, se diferențiază ușor față de celelalte, așa că mai mult ca sigur pot destăinui că se află și în top-ul meu (it also looks even better at night!).

  • Vizitează Muzeul Orașului! Cum povesteam chiar mai sus de machetele Palatului Regal, acest muzeu este casa lor, precum și a altor exponate unice. Eu am decis să trec prin grădina interioară și să capturez câteva unghiuri.

  • Palatul Zwinger – Unul dintre cele mai impresionante locuri, I must admit. Este cu certitudine de neînlocuit, iar pozele spun totul de la sine!

  • Răsfață-te în zonele comerciale! Știu că mulți dintre noi iubim să petrecem timpul făcând adesea mici (mai degraba mari) sesiuni de shopping :)). Ei bine, Dresda nu stă rău la acest capitol pentru că are de oferit, spre fericirea mea, o mulțime de magazine. Este de ajuns să te afli în zona centrului comercial Karstadt – de acolo începe toată activitatea! Străduța devine din ce în ce mai plină de oameni, cât și de magazine (de asta recomand să nu alegi o oră de vârf, mai ales să nu calci pe acolo în timpul sărbătorilor, cum am făcut eu…).

  • Nu uita de târgurile specifice sezonului! În cazul meu, s-a întâmplat să ajung chiar pe 23 decembrie, fiind momentul perfect pentru a cumpăra toate felurile de ciocolată caldă și turtă dulce puse la dispoziție. But for real now, știi care este cel mai vechi târg de Crăciun din lume? Acesta se află chiar în Dresda și este cu adevărat un loc scos din poveștile copilăriei. Nu am mai străbătut niciodată mii de tonete decorate în mod festiv :)). It’s a Christmas miracle! În fiecare an acesta este actualizat cu și mai multe idei năstrușnice, una dintre ele fiind chiar roata plină de luminițe. În altă ordine de cuvinte, vei găsi întotdeauna spiritul Crăciunului aici!

So yeah! Acum Dresda este bifată de pe lista mea și sper că te-am convins și pe tine să o vizitezi sau chiar REvizitezi.

Tu ce părere ai despre târgurile de Crăciun?

Kisses, Dariana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *