La pas prin New York

Pe departe locul meu de suflet nu este altul decât New York! Nu pot înșirui câte experiențe, trăiri și minunății am întâlnit acolo și cu câte învățături m-am întors acasă. Așa că, ce rămâne de discutat despre această “junglă urbană”?

Fără nicio îndoială, mulți dintre noi am văzut filme, seriale și expoziții concepute în glorioasa metropolă… Dar sunt acele imagini exact la fel și în realitate?

 

Când spui New York, primul obiectiv turistic la care te poți gândi este cel mai posibil Statuia Libertății. Pentru a o vizita cozile sunt imense și stresante, deci ce altă opțiune ramâne pentru doritori? Cred că feribotul dedicat turiștilor oferă cele mai bune curse din preajma Statuii, fiind o alternativă prin care poți admira totul chiar fără să pășești în portul Liberty Island. Merită încercat!

În cazul în care nu știi de unde să începi explorarea împrejurimilor, consider că cel mai bun mod de a trăi experiența urbană la maxim este vizitarea unui rooftop – Top of the rock, Empire State Building sau orice alt zgârie-nori, peisajul pe care îl vei admira va rămâne întipărit mult timp! Cu siguranță această activitate este de neratat, mai ales în lipsa fricii de înălțime.

Însă în New York există câte ceva pentru fiecare! Dacă ești un iubitor al naturii și te afli într-o continuă căutare de spații verzi și atmosferă liniștită, Central Park este alegerea perfectă. Deși se află în inima zgomotosului Manhattan, acesta dispune de o mărime imensă și este locul destinat celor care doresc să scape pentru puțin timp de aglomerația stradală, servind de asemenea rolul de scurtătură – datorită pietonalelor, am ajuns foarte ușor dintr-un punct exterior la muzeul MET, evitând aglomerația de pe străzile principale.

Trecând la subiectul “MUZEE”, câteva care trebuie bifate pe listă sunt: The MET, American Museum of Natural History și Museum of Modern Art. Fiecare exponat are istoria lui și merită admirat măcar pentru câteva secunde!

~ Faimoasele scări din Gossip Girl. You know what I’m talking about! 😉 ~

(American Museum of Natural History)

Dacă aceste activități nu îți surâd în mare parte, atunci un drum pe Brooklyn Bridge și Manhattan Bridge este ideea potrivită celor care doresc să admire orașul pe timp de noapte. Am rămas cu o imagine cu adevărat spectaculoasă – toți zgârie-norii erau luminați, străzile pline de beculețe și reclame colorate. Era beznă afară, dar totuși părea zi deoarece New York-ul chiar este orașul care nu doarme (oricât de clișeic ar suna).

Trecând la concluzii, sunt mai mult ca sigură unde voi călători din nou în vacanța de vară. Nu numai că New York-ul are multe de oferit pentru toți localnicii și vizitatorii, ci și dă dovadă de o autenticitate nemaiîntâlnită.

See more on Instagram! -> #DPtravelstoNYC

Kisses, Dariana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *