My Hair Journey

Înainte să mă apuc de scris acest super requested articol, m-am pus la căutat de poze foooarte vechi. Acum că le-am adunat pe toate, mă întreb cum de am mai rămas cu fire de păr pe cap de la atâtea chimicale…? Ei bine, uite că aici am pregătit așa zisul “My Hair Journey”.

☆NOTĂ: Țin să specific că nu toate pozele sunt demne de Instagram, but let’s keep it real. Nimeni nu poate să arate A+ în fiecare oră din zi! :))

Poate unii dintre voi v-ați întrebat care este culoarea naturală a părului meu din moment ce nu am postat NICIODATĂ o poză cu aceasta înainte să fie distrusă… Așadar, în mod normal am părul brunet – un lucru deloc avantajos la decolorare.

☆ Am avut în plan încă din 2015 să încerc o culoare foarte deschisă fiindcă eram sigură că mi s-ar potrivi. În 2016 am făcut prima programare la vopsit și am ținut degetele încrucișate (cum s-ar zice!). Așa am cunoscut-o pe Oana, iar până în ziua de azi tot ea este hair stylist-ul meu. I-am explicat direct la subiect că doresc să ajung la o nuanță de gri, părul meu nefiind vopsit/ decolorat vreodată.

Pentru început, m-a vopsit cât se putea de deschis pentru a-mi testa rezistența firului de păr. Trebuie sa fiu sinceră… Prima mea experiență cu vopseaua nu a fost prea încântătoare. Culoarea a ieșit cu subtonuri calde și fix acesta era opusul la ce voiam inițial, însă am trecut peste fiindcă știam că griul nu se obține din prima.

☆ Am îngrijit cu super multă atenție părul, deși nu părea deteriorat de la prima vopsire. Oana m-a sfătuit să îl las câteva săptămâni să își revină, iar la a doua programare a început decolorarea. Am obținut nuanța de gri dorită, însă doar pe șuvițe. Nu am decolorat tot părul din cauza riscului de a-l deteriora brusc — așa că am mai așteptat alte 2 săptămâni până când am trecut la decolorarea completă pentru a obține culoarea de gri uniformă.

Odată ce ajunsesem la nuanța dorită, am menținut-o cu diverse produse speciale (printre care și vestitele șampoane violet). Părul gri este foarte tricky, însă nu am regretat alegerea făcută. Singura nemulțumire a fost decolorarea rădăcinii la fiecare 2 luni, lucru care devenea ușor, ușor frustrant.

☆ În luna decembrie 2016, am hotărât că ar trebui să fac o pauză de la atât vopsit&decolorat, așa că am revenit la o culoare asemănătoare cu cea naturală. Nu mi-a plăcut mai deloc acea perioadă — arată prea monoton și oricât îl ondulam/ îndreptam, nu-mi convenea felul în care stătea.

☆ Deja trecuse aproape jumătate de an, fapt care m-a determinat să îmi decolorez părul din nouuu. I know, nu am putut rezista mai mult de câteva luni. După ce mi-am împlinit dorința, aveam părul deschis așa cum îl voiam. În vara 2017 l-am purtat cel mai mult drept și l-am lăsat să crească pentru o bucată de timp.

(Am ales tehnica ballayage pentru a nu mai avea problema rădăcinilor crescute brusc, aceasta ajutând la o “tranziție” mai puțin evidentă între culoarea mea naturală și restul părului decolorat)

☆ Buuuut wait! Asta nu a fost de ajuns pentru mine…:)) Când am vizitat New York, am văzut pe un raft din Duane Reade o vopsea foarte diferită în comparație cu cele de la noi. Nuanța era de un albastru aqua cu tente silver, o combinație la care nu puteam spune “pas”. Probabil ai ghicit: atunci m-am vopsit de una singură și am fost mulțumită de rezultat.

☆ Cel mai mult mi-a plăcut nuanța care a rămas după ce culoarea de albastru s-a diminuat. Nu știu cât de bine o descriu, însă era un blond platinat cu tente de silver foarte evidențiate.

☆ Nu am mai mers la altă programare în acea perioadă datorită faptului că părul meu arăta exact cum îmi imaginasem înainte de toate procedurile. Sooo… În noiembrie 2017 mi-am “retușat” rădăcinile, rămânând pe ballayage.

☆ În martie, am ales să îmi nuanțez părul spre un gri cu tente de violet. Mi-a plăcut foarte mult cum a ieșit, însă nu a durat prea mult fiindcă am vrut să fie temporar.

☆ După ce nuanța de violet a dispărut, părul meu a rămas un blond – gri închis + ballayage până acum câteva săptămâni…:))) O să vedeți de ce zic asta.

☆ Șiii în sfârșit am ajuns la momentul actual. După 2 ani de “du-te — vino” cu nuanța părului meu, acum este un roz pastelat. Nu l-aș fi făcut așa nici în ruptul capului dacă ar fi fost permanent!:)) Experimentez și cu nuanțe de genul pentru că parul meu este deja decolorat și știu că nu îl voi mai ține așa mult timp. Atunci când ai o bază deschisă la culoare, poți încerca orice nuanțator fiindcă cel mai probabil acesta se va duce la câteva spălări.

Acum că am ajuns la finalul articolului, vreau să știu dacă v-ați vopsit vreodată sau dacă intenționați. Am de gând să fac o postare despre câteva produse holy grail pentru părul meu care cred că merită încercate și de voi! I’ll keep you updated on my Instagram. 😉

Kisses, Dariana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Eu sunt roșcată de vreo 9 ani și, deși mai alterez uneori nuanța, mai fac o variație, nu-mi imaginez să am părul de altă culoare. M-am obișnuit atât de mult cu mine cu părul roșu încât mă uit la pozele din gimnaziu și mi se pare ciudat că am o nuanță naturală în cap 🙂