Milano – Ce să vizitezi, sfaturi de la turist la turist

Am așteptat mult timp să vizitez Italia și uite că acum am avut această ocazie! Fără niciun dubiu, destinația pe care am ales-o a fost Milano, așa zisa “capitală a modei”. Însă este această descriere adevarată?

În acest articol voi sintetiza toate aspectele călătoriei și vă voi povesti cum este să fii turist în acest oraș.

☆ IAȘI -> BERGAMO ☆

Am luat biletele pentru zborul Iași -> Bergamo fiindcă nu am vrut să am de-a face cu escala în București. But little did I know – până și cealaltă opțiune are dezavantajele ei. Bergamo este un orașel la aproximativ 55 km distanță de Milano, iar drumul de la aeroport până la hotel depinde de aglomerația din trafic. La plecare am ajuns în aproximativ o oră și jumătate (condus bară la bară), dar la întoarcere a durat mai puțin. Dacă te gândești care opțiune este mai potrivită pentru tine, ține cont de faptul că trebuie să chemi un Uber sau să iei trenul/ autobuzul, fapt care îngreunează toată situația (just my opinion).

Cel mai ușor mod de a explora orașul este să îți cumperi un bilet la autobuzul Hop-On Hop-Off Sightseeing Tour (eu am mers 2 zile la rând și am parcurs toate traseele). Îți voi face un rezumat – traseul albastru este preferatul meu fiindcă include majoritatea atracțiilor turistice, pe când traseul roșu este foarte scurt. Cât despre cel verde, acesta este cel mai lung și ajunge aproape de periferia orașului (ultima stație -> Stadionul San Siro).

 

☆ DUOMO DI MILANO ☆

Mai mult ca sigur știți că domul este emblema orașului – Nu poți să vizitezi Milano fără să treci prin fața catedralei. Clădirea este impunătoare, având diverse sculpturi de toate mărimile. 

TIP: Dacă vrei să vizitezi catedrala, achiziționează biletele “Duomo Cathedral and Rooftop – Stairs Acces”. Prețul unui bilet de adult este de 12€ și îți oferă acces la rooftop și, de asemenea, în catedrală. Am observat că nu sunt cozi foarte lungi decât la biletele din clădirea alăturată, dar trebuie să menționez că dacă îți cumperi alt tip de bilet riști să stai la intrarea aglomerată, care duce spre lift. Consider că e mult mai ușor să intri direct în catedrală și să urci scările (nu strică un workout).

 

☆ GALLERIA VITTORIO EMANUELLE II ☆

E mai mult decât esențial să includ această atracție turistică – chiar dacă nu vrei să mergi la shopping prin toate magazinele de lux, această galerie merită vizitată datorită aspectului ei. Arhitectura este deosebită, galeria având 4 culoare. Centrul acesteia este cel mai spectaculos fiindcă poți admira fațada și mai ales “tavanul” format din vitralii. În galerie se gasesc si restaurante, nu doar boutique-uri. To be honest, eu una am “căscat gura” (cum s-ar zice) în fața vitrinelor Prada, Louis Vuitton, Versace.

 

☆ SHOPPING ☆

Nu am ezitat deloc să nu intru în magazinele care m-au atras. Am avut norocul de a găsi un Brandy Melville chiar în spatele hotelului, asa că nu am rezistat “tentației” :)).

TIP: Nu recomand outlet-urile din centru. M-am lăsat păcălită de etichetele așezate strategic în vitrine fără să mă gândesc că îți trebuie muuult timp pentru a găsi ceva cu adevărat valoros. Dacă știi cum să cauți prin toate rafturile fără să îți pierzi toată răbdarea, go for it!

 Milano este plin de minunății și mă bucur că am renunțat la “vânătoarea de haine” pentru a mă bucura cu adevărat de trip.

Să nu uit! Via Torino, Via Dante, Corso Buenos Aires sunt străzile pe care le-am mărșăluit zilnic pentru a cumpără atât cadouri pentru cei dragi, cât și pentru mine.

 

☆ MISS SIXTY CAFE ☆

Aceasta este o recomandare pentru toți instagrammerii care plănuiesc un trip în Milano. Ei bine, până acum nu știam că în magazinul Miss Sixty (aproape de dom) se află o cafenea mi-nu-na-tă! Îți poti comanda toate felurile de cafele, eclere și cel mai intrigant – vestitul cappucino ROZ. Îmi este ciudă că nu am apucat să intru în cafenea, dar am păstrat voucher-ul primit pentru data viitoare.

TIP: Dacă achiziționezi câteva haine/ treci peste o anumită sumă în magazinul Miss Sixty, primești un voucher de 10% care poate fi folosit în cafenea. Nu e mare afacere, dar am apreciat această mică atenție :)).

 

Și pentru a completa acest articol, urmează să postez un videoclip pe Youtube în care voi include atât activitățile menționate aici, cât și câteva bonus-uri. Stay tuned! #DPexploresMilano

Kisses, Dariana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *